Nye regler om omregistrering af iværksætterselskaber (IVS) vedtaget i Folketinget

Den 17. december 2020 vedtog Folketinget nye regler for iværksætterselskabers omregistrering, som gør det billigere og nemmere at omregistrere iværksætterselskaber (IVS) til anpartsselskab. Derudover indbefatter de nye regler også en fristforlængelse for, hvornår at omregistrering af iværksætterselskaber (IVS) senest skal ske.

I en tidligere artikel har vi fortalt lidt om iværksætterselskabets afskaffelse. Det kan du læse mere om her.

Nedenfor opridser vi ganske kort, hvad de nye regler om omregistrering af iværksætterselskaber betyder for dig som ejer af et iværksætterselskab (IVS).

Omregistrering kan nu ske ved indskud af restkapital

Tilbage i foråret 2019 blev det vedtaget i Folketinget, at iværksætterselskaber skal afskaffes. Der blev dermed sat en udløbsdato for iværksætterselskabers eksistens ligesom at der blev sat en frist for, hvornår at omregistrering af iværksætterselskaber senest skulle ske. De tidligere regler skrev vi lidt om tilbage i 2019, og det kan du læse mere om her.

De nye regler giver mulighed for, at omregistreringen kan ske ved, at restkapitalen indbetales efter selskabslovens regler om kapitalforhøjelse. Restkapitalen udgør differencen mellem den registreret selskabskapital, som er registreret for dit iværksætterselskab (IVS), og minimumskravet for anpartsselskabers (ApS) selskabskapital, som i skrivende stund udgør 40.000 kr.

Helt konkret betyder dette for dig som ejer af et iværksætterselskab (IVS), at du kan slippe for, at der udarbejdes en vurderingserklæring i forbindelse med omregistreringen, og at omregistreringen skal ske ved en såkaldt kapitalforhøjelse, hvilket vil sige, at selskabets registrerede kapital forhøjes til minimumskravets for anpartsselskabers selskabskapital.

Omregistreringen er altså først sket, når iværksætterselskabet har truffet generalsforsamlingsbeslutning har truffet beslutning om omregistrering og at indbetalingen af restkapital foretages samt at vedtægter opdateres og at alle disse forhold registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Fristforlængelse

Foruden de gode nyheder angående nemmere omregistrering af iværksætterselskaber følger ligeledes en anden god nyhed:

Fristen for omregistrering af iværksætterselskaber (IVS) er forlænget med 6 måneder. Fristen for omregistreringen er derfor nu rykket til den 15. oktober 2021.
Sker omregistreringen ikke indenfor denne frist kan det ultimativt medføre, at Erhvervsstyrelsen sender dit iværksætterselskab (IVS) til tvangsopløsning ved skifteretten.

Juridisk bistand vedrørende omregistrering af IVS kan fortsat være en god idé

I forbindelse med omregistreringen af dit iværksætterselskab er det fortsat en god idé at få gennemgået dine selskabsdokumenter for at sikre, at disse dels lever op til gældende regler, og at de dels er tilpasset og klar til selskabets drift nu og fremadrettet. Husk at selskabsdokumenterne er dit selskabs juridiske fundament, og at selskabets strategier derfor også bør være tilgodeset heri.

Har du spørgsmål til omregistrering af iværksætterselskaber (IVS), eller ønsker du bistand i forbindelse hermed, så er du velkommen til at kontakte os

Thomas Kjær
Erhvervsjurist
Raadgiver.dk ApS
Telefonnummer: +45 71 99 06 10
E-mail: thomas@raadgiver.dk

Vil du opdateres omkring erhvervsjuridisk lovgivning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder.