Afskaffet iværksætterselskab (IVS), læs her hvilke alternativer det efterlader

Den 9. april 2019 blev det i Folketinget vedtaget, at iværksætterselskabet (IVS) bliver afskaffet. Det betyder, at man pr. 15. april 2019 ikke længere kan oprette iværksætterselskaber. Desuden betyder det, at eksisterende iværksætterselskaber skal omdannes (omregistreres) inden for en periode på 2 år – dvs. inden d. 15. april 2021. Læs mere om omregistrering af iværksætterselskaber i vores indlæg: Omregistrering af iværksætterselskab. Sker dette ikke kan du risikere, at dit iværksætterselskab bliver sendt til tvangsopløsning.

Baggrunden for selskabsvarianten var oprindeligt at lempe betingelserne for iværksætternes opstart således, at det skulle være muligt for iværksættere at starte med en lav startkapital for herefter at opbygge eftersom det givne iværksætterprojekt skred frem. I og med at selskabsvarianten nu er afskaffet har dette selvsagt begrænset iværksætternes muligheder herfor.

Alternativer til det afskaffet iværksætterselskab (IVS)

Anpartsselskabet (ApS)

Kapitalkravet til anpartsselskaber (ApS) er reduceret. Det betyder, at man nu kan etablere et anpartsselskab med blot 40.000 kr. i kontant indskud. Apportindskud, det vil sige hvor der stiftes med andre værdier end kontanter, kan fortsat ske. Her gælder samme minimumskrav, men dette skal ses i forhold til værdiansættelsen af de respektive aktiver.

Udenlandsk selskab med dansk filial

Mange andre europæiske lande har fortsat en selskabsvariant, der svarer til iværksætterselskabet. Dette gælder blandt andet Tyskland og England.

Et andet alternativ er derfor at stifte et udenlandsk selskab og oprette en dansk filial. Det lyder besværligt, men faktum er, at det ikke er tilfældet. Processen er dog en anelse mere omfattende end med iværksætterselskabet.

Savner du de juridiske forhold, som iværksætterselskabet gav iværksættere og selvstændige mulighed for, er denne løsning derfor et udemærket alternativ.

Raadgiver.dk kan bistå dig under hele processen – fra tanke til stifter af et udenlandsk selskab med dansk filial.

Har du spørgsmål til iværksætterselskabets afskaffelse og de alternative muligheder er du mere end velkommen til at kontakte os eller booke et gratis online møde

Thomas Kjær
Erhvervsjurist
Raadgiver.dk ApS
Telefonnummer: +45 71 99 06 10
E-mail: thomas@raadgiver.dk

Vil du opdateres omkring erhvervsjuridisk lovgivning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder.