Immaterialret

Immaterialret er en kompleks størrelse, som man skal tage seriøst, da reglerne kan misforstås og dermed ikke blive benyttet korrekt. Hvis dette sker, kan I hverken håndhæve jeres rettigheder, eller også kan I stå i det dilemma, at andre (for eksempel en konkurrent) løber med det, I har udarbejdet.

Raadgiver.dk har igennem tiden haft mange klienter, som ønskede ekstra fokus på deres immaterielle rettigheder. Det kan dels være tilfældet, at klienten udvikler et program, metode, genstand eller lignende, men det kan også være, at klienterne gerne vil sikre sig eventuelle fremtidige immaterielle rettigheder, som vil blive udviklet hen over et samarbejde eller som led i en ansættelse.

Hvis en medarbejder udvikler en vigtig grundsten i jeres virksomhed, hvem har så ret til det udviklede? Hvad hvis det er en ekstern freelancer eller jeres rengøringspersonale, som udvikler jeres perfekte slogan, logo eller noget helt tredje?

Få Raadgiver.dk til at tage hånd om disse problemstillinger. Så er I sikret, at der ikke er andre, der kan kræve ejerskab over det, som der bliver udviklet i jeres selskab.

Det kan også være, du blot ønsker en juridisk gennemgang over de faldgruber, som din virksomhed står overfor. Hvis du ønsker dette, kan vi tage en indledende samtale om for eksempel de varemærker, domænenavne, cookies, opfindelser, design eller ophavsret, som kan give juridiske problemer hos jer. Det kan blive en meget dyr affære, hvis det ikke er styr på det.

Eksempler hvor Raadgiver.dk har rådgivet inden for immaterielle rettigheder

Igennem tiden har vi udarbejdet og rådgivet mange klienter immaterialretligt. Vi har for eksempel rådgivet følgende klienter, som begge er anonymiserede:

Selskabet B ApS:
Raadgiver.dk havde blandt andet en klient, som gerne ville sikre sig, at deres softwareløsninger, som de udviklede til deres kunder, kunne blive benyttet hos flere kunder. Det vil sige, at de ville ikke være begrænset til kun at benytte softwareløsningen til én kunde. Juridisk set ville den kunde, som klienten udviklede løsningen til, have haft både brugsret og ejerskab over løsningen, hvis ikke Raadgiver.dk havde været inde over det immaterielle kontraktuelle forhold, som efterfølgende blev underskrevet mellem parterne.

Opfinderen Ole:
Opfinderen Ole kontaktede Raadgiver.dk, da han var i gang med at udarbejde en enhed, som kunne måle diverse indeklima-faktorer såsom temperatur, fugtighed, CO2 m.m.
Ole kontaktede Raadgiver.dk på vores online chat-funktion, og herefter fik vi aftalt et telefonmøde, hvor Ole fik den nødvendige sparring til, at han kunne gå videre med sine planer om at få udviklet og efterfølgende sikret sine rettigheder til enheden.

Har du brug for rådgivning inden for immaterialret?

Så udfyld formularen og bliv ringet op for en uforpligtende samtale om dine udfordringer.


    Erhvervsjuridisk rådgiver Alexander Høy
    Alexander Høy
    Erhvervsjurist
    Raadgiver.dk ApS
    Telefonnummer: +45 71 99 06 10
    E-mail: alexander@raadgiver.dk