Opret selskab

Er du ved at være klar til at blive en selvstændig iværksætter? 3H21KUXVT4 (1)Så er det bare med at komme igang med oprettelsen!

Mange overvejer at oprette selskabet selv, men overser desværre en masse selskabsretlige fejl, som kan få alvorlige konsekvenser på et senere tidspunkt. Dette kan eksempelvis indbefatte, at man fordeler kapitalejernes rettigheder uhensigtsmæssigt i forhold til eventuelle tvister og uenigheder, der måtte komme disse imellem.

Derfor bør man altid få udarbejdet – eller som minimum gennemtjekket – stiftelsesdokumentet og vedtægterne, inden man sender selskabet til registrering. Typisk kan dette gøres for ganske få kroner og øre, og det er bestemt det værd på den langt sigt. Det er især vigtigt, at der tages højde for disse overvejelser, såfremt ønsker at være flere ejere om et projekt. En 50-50% fordeling kan være meget vanskelig og problematisk i tilfælde af eventuelle tvister og uenigheder i al almindelighed.

Hvad venter du på? Kom i gang med at oprette dit selskab her!

Du bør ligeledes overveje, hvilken selskabsform der er den mest hensigtsmæssige for dig og din forretning. Dette afhænger af mange ting, heriblandt antallet af ejere, risiko, behov for startkapital, branche,mskattemæssige overvejelser. Er du i tvivl om hvilket type selskab du skal have stiftet, så kontakt os da endelig her.

Vil du gerne sidde og undersøge på egen hånd, kan du starte med at danne dig et overblik over de mest almene, danske kapitalselskaber her:

Se mere om valg af selskabsform her.